Nieuws

Nieuwe/gewijzigde spelregels

1. De stap 0 wordt ingevoerd. Dit betekend dat een speler in beweging  de bal mag vangen terwijl hij 1 voet op de grond heeft, de eerst volgende voet wordt dan zijn pivotvoet voet waarna gewoon het twee tellen ritme geldt.  Dit is de NBA praktijk  en er zal dus minder snel voor lopen worden gefloten.

2. Onsportieve fout: De fout moet nu ook worden gefloten als er tegen de aanvallende speler een fout wordt gemaakt zonder dat er een legitieme poging is om de bal te spelen. bij sommige hogere teams gebeurde dit als tactische fout om de klok stil te zetten.

3. Een speler wordt voor de rest van de wedstrijd gediskwalificeerd als hij een combinatie van 2 technische en opzettelijke fouten heeft. Bij zonder is dat  als de playing couch de technische fout op de bank oploopt en hij bij technische fout coach wordt gegeschreven hij gewoon meetelt. De speler die op deze wijze wordt gediskwalificeerd mag geen bemoeienis meer hebben met de wedstrijd .

Bijgaand de link waar een presentatie te vinden is van deze wijzigingen (met filmpjes)

https://www.basketball.nl/competitie/competitiezaken/scheidsrechters

 

Digitaal wedstrijd formulier (mDWF)

Dit seizoen gaat de NBB over op een digitaal wedstrijd formulier ondersteund door Sportlink met een eigen app: 'Basketball.nl' die beschikbaar is voor Andoid en IOS (Apple)

De defintieve overgang is uitgesteld tot 1 januari 2018. Vanaf dat moment moeten we verplicht over op het nieuwe digitale wedstrijdformulier.

Voor een overzicht van beschikbare vragen en handleidingen kan je op de site van de NBB kijken:

 

Trainingen seizoen 2017-2018

De trainingen voor seizoen 2016 - 2017 zijn weer begonnen op maandag 4 september 2017.

Vanaf 20.30u is iedereen weer welkom

Ook kan er gebruik gemaakt worden van de trainingsavond op de donderdag avond. Ook vanaf 20.30u

Deze web pagina wordt onderhouden door het secretariaat van Anoeta